Over de vorken

onze vorken.jpg

Zie ze liggen… gezellig bij elkaar… een heel arsenaal aan lepels. “Geen vorken? Jullie verhuren toch vorkheftrucks? Toch geen lepelheftrucks?” Dergelijke reacties horen wij vaak. Het zit zo; Twee lepels samen noemen we een vork, en daarmee kun je wat oplepelen 🙂

Zijn die lepels allemaal hetzelfde?

Nee, wij hebben vele soorten lepels, die dus een vork vormen wanneer ze met twee zijn. Zo beschikken wij over FEM-/ISO-vorken, DIN-vorken, Pinvorken, Terminal West vorken. Vorken zijn overigens niet de enige vorm van aanbouwapparatuur, zo kun je ook bijvoorbeeld sideshifts, vorkverstellers en klemmen bevestigen aan een heftruck.

Welk type vork heb ik nodig?

De keuze van het voorzetstuk (o.a. de lengte) is met name afhankelijk van wat je gaat tillen en wat het gewicht daarvan is. Daarnaast is in sommige situaties een antislip laag, ingebouwde weegschaal of telescopische vork gewenst.

Gezien dit uitgebreide assortiment snappen wij dat het kiezen van het juiste voorzetstuk soms lastig is. Gelukkig weten wij hoe de vork in de steel zit :-) en helpen we je graag. Onze adviseurs staan voor je klaar!

Geplaatst op 10-03-2023

Terug naar nieuwsoverzicht