Bedrijfsprofiel Vitesse Vorkheftrucks

Het huidige team van Vitesse Vorkheftrucks 

Historie Vitesse Vorkheftrucks

Jan Snijder, net twintig jaar oud, begint zijn eigen bedrijfje op Katendrecht en later aan de Wilhelminakade 2 in Rotterdam. Hij verkoopt kolen en bezorgt deze aan huis. Wie iets te vervoeren heeft, kan ook bij hem terecht. Het bedrijfje maakt naam, de zaken gaan goed. 

Na de oorlog zet hij de activiteiten voort onder de naam B.I.C (Brandstoffen Inkoop Centrale) en beschikt hij over een aantal vrachtwagens. Hiermee worden in de winter kolen bezorgd en in de zomer transporten uitgevoerd. Oranjeboom en S.B.S. behoren tot de eerste klanten. Het pand aan de Wilhelminakade wordt te klein voor de groeiende activiteiten, er wordt uitgezien naar een grotere behuizing. 

Op 8 november 1952 wordt het pand aan de waalhaven N.Z. 65 feestelijk in gebruik genomen. Door zijn werkzaamheden komt Jan Snijder veel in de havens van Rotterdam en raakt onder de indruk van de mogelijkheden van de vorkheftruck. Hij voorziet een explosieve groei en besluit zich te specialiseren. 

Vitesse Vorkheftrucks sinds 1961

Op 1 oktober 1961 begint Vitesse Vorkheftrucks haar activiteiten. De spectaculaire groei, die Jan Snijder voorzag, komt uit. Zijn oudste zoon Jan komt in 1963 bij Vitesse werken en enkele jaren later in 1967 volgt zijn jongste zoon Wim. Het aanvankelijke bestand van 14 vorkheftrucks blijkt onvoldoende om aan de groeiende vraag te voldoen. Vitesse barst uit haar voegen en er wordt besloten tot nieuwbouw. 

In januari 1979 opent Vitesse het (huidige) pand aan de Albert Plesmanweg 73. De vloot van 14 heftrucks is inmiddels uitgegroeid tot meer dan 500. Jan Snijder sr. overlijdt in 2001.


De mannen van de oprichting. 

Na het overlijden van zijn zoons Wim in 2013 en Jan in 2014 zetten Chantal en Jeroen Snijder het bedrijf in hun gedachtengoed voort. De derde generatie komt zo aan het roer. 

Heden en toekomst

In april 2016 is Vitesse Vorkheftrucks en Diep-Transport door de familie Snijder verkocht aan Toyota Material Handling Nederland. Het verhuur- en transportbedrijf blijven volledig zelfstandig in de markt staan. Onder leiding van directeur Daan van der Steeg ontwikkelt het bedrijf zich verder met behoud van de 56 jaar identiteit zoals opgebouwd door de familie Snijder en haar werknemers. 

Flexibiliteit, snelheid en vakmanschap met een no-nonsense mentaliteit blijven centraal staan in de verdere groei van de onderneming. Om aansluiting te houden in de dynamische verhuurwereld en de steeds strenger wordende wet- en regelgeving is een continu verbeterproces in gang gezet om de diensten naadloos te laten aansluiten bij de relaties. Aan de sterke identiteit van het bedrijf wordt innovatie toegevoegd om een duurzame sterke verhuurpartner te blijven.Directeur Daan van der SteegTechnisch specialist Erik Poldervaart

Accountmanager Rens van der Weijden