3 redenen om uw vorkheftruck tijdig te vervangen

Een vorkheftruck is een waardevol en belangrijk hulpmiddel om producten op te tillen en te verplaatsen in een magazijn of bedrijfsloods. Doordat een magazijntruck elke dag ingezet wordt, kan deze op termijn minder efficiënt worden door slijtage of veroudering. In onze nieuwste blog beschrijven wij drie redenen die u als heftruckchauffeur of logistiek manager kunt opmerken als uw heftruck aan vervanging toe is.

1. Heftruck controleren op slijtage
Het is van belang om periodiek de staat van de interne transportmiddelen te controleren. Hierdoor verhoogt u de veiligheid op de werkvloer en kunt u schade of achteruitgang eerder opmerken. Hebben uw heftrucks periodiek onderhoud nodig? Of hebben uw heftrucks vaak te maken met versleten hefkettingen of reparaties van elektrische onderdelen in de aandrijfmotor? Zo ja, dan is het advies om te overwegen om een nieuwe heftruck aan te schaffen.

Komt één of meerdere van de onderstaande problemen vaak voor? Dan is het vernieuwen van uw vloot een overweging.

  • Hydraulische lekkage
  • Verstopte vloeistofleidingen
  • Problemen met de batterij
  • Mast die niet omhoog gaat
  • Stuurproblemen
  • Onstabiele ophanging

2. Kostbaar tijdverlies vermijden
Bij het uitvallen van een heftruck in uw vloot zijn de kosten veel hoger dan enkel de onderdelen en arbeid. U dient ook te letten op het productiviteitsverlies en de kosten van inactiviteit wanneer de heftruck gerepareerd wordt. De financiële gevolgen van het uitvallen van materieel kan in sommige gevallen tot maar liefst duizenden euro’s per uur oplopen.

Ook het inzetten van een reservetruck is geen optimale en duurzame oplossing, doordat de totale bedrijfskosten hierdoor toenemen. Het kopen van een snel vervangende heftruck biedt ook geen oplossing. Hoewel de initiële kosten lager zijn, kunnen ze een reeks aan ongeplande reparaties veroorzaken.

Het vervangen van een oudere heftruck is niet lastig. Met behulp van onderzoek en een vooruitziende blik kunt u voorspellen wanneer uw voertuig dient te worden vervangen. Bij gemiddeld gebruik adviseren wij om de meeste heftrucks na 10.000 uur in te ruilen. Bij zware toepassingen en intensiever gebruik kunt u beter 8.000 uur aanhouden. Door een percentage van vervangingskosten te budgetteren, wordt de geplande vervanging goed in kaart gebracht en bent u hierop voorbereid.

3. Periodieke inspecties inplannen
Dat verouderde heftrucks meer onderhoud vragen of reparaties nodig hebben, is logisch. Hierdoor kunnen de onderhoudskosten hoog oplopen. Wanneer u ervoor kiest om noodzakelijke onderhoud uit te stellen, kan dit leiden tot (ernstige) veiligheidsproblemen op de werkvloer. Door periodieke onderhoudsbeurten in te plannen kunt u gebreken monitoren. Maar als uw vorkheftruck tekenen van aftakeling begint te vertonen, wacht dan niet te lang en onderneem gelijk actie.

Oude heftruck vervangen

Iedere vorm van slijtage kan het beste door ervaren vakmensen worden beoordeeld. Twijfelt u over de staat van de vorken van uw heftrucks? Of zijn er hydraulische lekkages? Neem dan contact met ons op om uw logistieke proces optimaal te houden. Wij verhuren en verkopen alle soorten heftrucks, magazijntrucks en ander materiaal.

1

Geplaatst op 18-10-2022

Terug naar nieuwsoverzicht