Gordelplicht op de heftruck, hoe zit dat?

Veiligheid staat voorop bij Vitesse Vorkheftrucks. Als leverancier van heftrucks willen wij dat onze klanten veilig en efficiƫnt kunnen werken met onze machines. Daarom vinden wij het belangrijk om u te informeren over de gordelplicht op heftrucks en hoe deze bijdraagt aan de veiligheid op de werkvloer.

In Nederland geldt de Arbo-wetgeving, waarin veiligheidsvoorschriften zijn opgenomen voor het gebruik van heftrucks. Zo moeten heftrucks voorzien zijn van een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat de chauffeur binnen de contouren van de heftruck blijft, zodat hij niet bekneld raakt als een heftruck onverhoopt kantelt. Een gordel is hiervoor een geschikt hulpmiddel. Andere hulpmiddelen zijn beschermhekjes of -beugels, of zelfs complete gesloten cabines.

Geldt dit dan voor alle heftrucks?

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze voorschriften niet voor alle heftrucks gelden. Voor bijvoorbeeld een reachtruck zijn gordels of beugels niet verplicht. Het verschil zit hem in het beknellingsrisico in combinatie met de bouw van de truck.

Wij helpen u graag

Als klant van Vitesse Vorkheftrucks willen wij u graag informeren over deze voorschriften en u helpen om veilig aan de slag te gaan met uw heftruck. Wanneer u een heftruck afneemt bij ons, vertellen wij u graag meer over de voorschriften.

Geplaatst op 14-03-2023

Terug naar nieuwsoverzicht